Нов зърнен терминал заработи на пристанището във Варна. Той е резултат

...
Нов зърнен терминал заработи на пристанището във Варна. Той е резултат
Коментари Харесай

10 000 тона в денонощие: Нов терминал за зърно обслужва товарите на пристанище Варна

Нов зърнен терминал проработи на пристанището във Варна. Той е резултат от капиталовото партньорство сред " Пристанище Варна " ЕАД и " Зърнен Терминал Варна Запад " АД.

Системата към този момент е в употреба и съставлява цялост от софтуерни нововъведения и инфраструктурни решения, които ще подобрят успеваемостта и конкурентоспособността както на двете сдружения, по този начин и на клиенти и търговци от целият район.

Текущо въведената обработваща система разрешава реализиране на товарни правила от 450 тона на час или към 10 000 тона в денонощие на една работна точка, като това е единствено първата стъпка в разширението на активността на пристанището в обработката на зърно.
 Застрахователни пречки удариха черноморските кораби, пренасящи зърно
Застрахователни пречки удариха черноморските кораби, пренасящи зърно

По-голямата част от транспортираното украинско зърно за експорт в този момент се движи по река Дунав и с железопътен превоз

Първият стадий от инвестицията включва рационализация на товарния развой посредством потребление на профилирана машина за товарене на зърно " Ship loader ", софтуерни транспортни ленти и въздушни конвейери, съчетани с новоизградена инфраструктурата за приемане, автоматизирано пробовземане и предпазване на зърно. Всичко това обезпечава оптимални условия за товарене на кораби и обработка на зърното с висока продуктивност, акуратност, като цялата система е по-щадяща за околната среда.

До 12 месеца се чака да завърши и доставката и въвеждане в употреба на ново сложно софтуерно съоръжение, което ще разреши двойно нарастване на товарните правила на профилираните уреди, като корабната норма на товарене да доближи над 20 000 тона за денонощие. Общите благоприятни условия на терминала ще разрешават паралелна профилирана обработка на няколко кораба със зърно, с цел да се обезпечи общ експорт през кейовете от над 35 000 тона в денонощие. Изграденият потенциал за предпазване на зърно до този миг е 100 000 тона. Финализиране на капиталовите процеси ще подсигурява и цялостно натоварване на потенциала на складовата и пристанищна инфраструктура, тъй че да разрешава обработка на над 2 милиона тона зърно годишно единствено през терминал Варна-запад.

Тези вложения са в унисон с прогнозите и обезпечават благоприятни условия за спомагателен напредък и уголемение на бизнеса в областта на зърнопроизводството и търговията. 
 Снимка 637104
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР